Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie
Dyskusje na temat dźwigów.
Przesunięty przez: gulin |14 Paź 2012|, o 18:35
Hydraulika siłowa
Autor
Wiadomość
gulin
Administrator
Wysłany: |26 Cze 2009|, o 17:44
a odpowie mi ktoś na moje wcześniej zadane pytanie???
Cytat: co to jest i do czego słuzy :muliplikator ciśnienia.,może wiem ale ma inna nazwę bo ta mi nic nie mówi...
KWASY he he to dobre,....
martin crane
Stały użytkownik martin crane
Firma: dekom
Wysłany: |29 Cze 2011|, o 16:16
sory, ale o jakich dźwigach mowa? wierzowe czy samochodowe?
soqw
Użytkownik
Wysłany: |18 Sie 2011|, o 23:09
Jest kilka argumentów za dźwigami hydraulicznymi:
1. cena - są tańsze o około 30%
2. nie potrzebują maszynowni i wysokiego nadszybia(dźwigi cierne jedno albo drugie muszą mieć)
3. dźwigi panoramiczne - spróbuj zrobić ładniejszy dźwig cierny od wspominanego tu już na forum dźwigu z krakowskich sukiennic.
dla dużych udźwigów i małej częstotliwości rozruchów są jedynym rozsądnym rozwiązaniem.
dla przeciwieństwa dźwigi hydrauliczne nie mają prawa bytu przy dużych prędkościach,wysokim podnoszeniu lub dużym obłożeniu.
faza
Specjalista
Wysłany: |19 Sie 2011|, o 15:37
soqw napisał/a: dla dużych udźwigów i małej częstotliwości rozruchów są jedynym rozsądnym rozwiązaniem.
dla przeciwieństwa dźwigi hydrauliczne nie mają prawa bytu przy dużych prędkościach,wysokim podnoszeniu lub dużym obłożeniu.
Przez slowo "oblozenie"czy chodzi o udzwig?jesli tak to bym sie z zToba nie za bardzo zgodzil.
_________________ Winda blizej!
Nie możesz pisać nowych tematówNie możesz odpowiadać w tematachNie możesz zmieniać swoich postówNie możesz usuwać swoich postówNie możesz głosować w ankietachNie możesz załączać plików na tym forumMożesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie