PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

 

Dyskusje na temat dźwigów.

 Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj
 Ogłoszenie 
Jeżeli nie masz jeszcze konta załóż je.

Kontakt: forumdzwigi@o2.pl
Zostań naszym miłośnikiem ;) => https://www.facebook.com/forumdzwigi/

Partnerzy serwisu:
katalog-budowlany.pl - Katalog serwisów branży budowlanej
wynajempomp.pl - rozwiązania pompowe dla budownictwa i nie tylko

Poprzedni temat :: Następny temat
co sądzicie o chińskiej 25-ce?
Autor Wiadomość

Pan H 
Użytkownik


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2015
Posty: 25

Wysłany: 2016-02-25, 07:44   

To Ci powiem ze raz na 10 żurawi to działa zwykle szukam przyczyny w mechanice bo większosc po podkreceniu zaworow z tylu nic nie skutkuje.
 
 

martin crane 
Stały użytkownik
martin crane

Firma: dekom
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 147
Skąd: Myszków

Wysłany: 2016-02-28, 17:59   

Jest jeszcze jedna rzecz, która mi przeszkadza w tym dźwigu, a mianowicie mało precyzyjna praca wciągarki przy podnoszeniu, nie da się po milimetrze podnosić tylko albo idzie albo stoi, może jedynie szybciej iść gdy się manetkę pociągnie całkiem do siebie, ale te "wolne obroty" przy ruszaniu są stanowczo za szybkie i przy precyzyjnym montażu jest to uciążliwe, zastanawiam się czy nie jest za duże ciśnienie na wciągarce ustawione, bo na 2 pasmach jest maksymalnie 5,6t udźwig, a kiedyś mi się operator pochwalił że na blokadzie 9.5t podniósł, oczywiście nie byłem zadowolony z jego wyczynu ale dało mi to do myślenia, liebherr przynajmniej te moje wiele więcej nie podniesie od tej wartości którą ma podnieść a chińczyk prawie dwa razy tyle i to bez dodawania gazu,
_________________
usługi dźwigowe do 70t
 
 

Pan H 
Użytkownik


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2015
Posty: 25

Wysłany: 2016-02-28, 18:41   

Line mialed wymieniana? My na oryginalnej nie robimy po prostu na 2 pasmach bo na pełnym bacie sie po prostu skreca , z resztą serwis w Nieborowie nie zaleca tez na oryginalnej linie robic na 2 pasmach z tego powodu i szybszego zuzywania sie liny u nas minimum to 3 pasma masz wtedy chyba ok 8,8T i ruchy są precyzyjniejsze ale nie ma u nas problemu z z ruchem na milimetry wiadomo ze nie ma stopniowania jak w liebherze ale na 3pasma daje rade dobrze trafic danym elementem z wysoka prezycja. Aktualnie nasze dwie 25tki sa przelinowane na 4 pasma i nikomu to nie przeszkadza fakt ze troszke wolniej idzie zblocze. Nie doswiadczylem problemu pracy na jedna line na bombce tez nie ma problemu zeby np plyty warstwowe ukladac z wysoka precyzja.
A podczas pracy wciagarka nie szarpie lub skacze?moze to byc problem zwalniaka ma on regulacje przy wciagarce podstawowej tej najbardziej z tyłu bo pomocniczej nikomu sie nie chce uzywac.
Co do dzwigania to "slyszalem" :-) ze na członach wysunietych 3 4 5 sekcji i podstawie schowanej mozna 10T brać :-D you know what i mean
Ostatnio zmieniony przez Pan H 2016-02-28, 18:43, w całości zmieniany 2 razy  
 
 

martin crane 
Stały użytkownik
martin crane

Firma: dekom
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 147
Skąd: Myszków

Wysłany: 2016-05-18, 21:47   

Jest sporo stabilniejszy gdy 1 człon jest schowany, a 3 pozostałe wysunięte tylko wtedy waga cygani ale da się przeżyć, ja mu założyłem takie zblocze jednorolkowe waży z 50kg i naprawdę czuć różnicę, lina oryginalna, czasem się skręca, myślimy ją zmienić, a wciągarkę spróbujemy ustawić bo skoro u Was da się precyzyjnie jej używać to w tym też musi się dać, aczkolwiek na dół jak daje liną to głośno chodzi do góry już jest spokój.
_________________
usługi dźwigowe do 70t
 
 

martin crane 
Stały użytkownik
martin crane

Firma: dekom
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 147
Skąd: Myszków

Wysłany: 2016-07-05, 19:30   

Mam pytanie jeszcze jedno, operator mi zgłosił że mu wysieg opada, im bardziej wysunięty lub obciążony tym szybciej, nie leje się nigdzie i nie wiem za bardzo co można z tym zrobić
_________________
usługi dźwigowe do 70t
 
 

hans 
Specjalista
Operator


Firma: Lewandowska
Pomógł: 3 razy
Wiek: 40
Dołączył: 30 Lip 2008
Posty: 109
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2016-07-11, 20:23   

masz pewnie przeciek miedzy stronami tłoka. Żadka usterka w markowych sprzętach ale możliwa
_________________
usługi dźwigowe do 1200t, transport niskopodwoziowy
 
 

Pan H 
Użytkownik


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2015
Posty: 25

Wysłany: 2016-09-11, 21:08   

Padła uszczelka tłoka , jeśli chcesz dam Ci wymiary uszczelki i bez problemu ją wymienisz. Dzien zabawy i żuraw jak nowy.
 
 

martin crane 
Stały użytkownik
martin crane

Firma: dekom
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 147
Skąd: Myszków

Wysłany: 2016-10-24, 08:38   

w takim razie poproszę :-)
_________________
usługi dźwigowe do 70t
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group  template created by szpak 

SEO Katalog Stron Katalog stron Katalog stron Pliki Cookies Walcz ze spamem! Kliknij tutaj!

© 2007-2017 Forum Dźwigowe