PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

 

Dyskusje na temat dźwigów.

 Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj
 Ogłoszenie 
Jeżeli nie masz jeszcze konta załóż je.

Kontakt: forumdzwigi@o2.pl
Zostań naszym miłośnikiem ;) => https://www.facebook.com/forumdzwigi/

Partnerzy serwisu:
katalog-budowlany.pl - Katalog serwisów branży budowlanej
wynajempomp.pl - rozwiązania pompowe dla budownictwa i nie tylko

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: gulin
2014-01-15, 15:43
Demag AC155 - wyłącza ruchy
Autor Wiadomość

krane-pol 
Nowy użytkownik

Firma: F.H.U. Krane-Pol
Dołączył: 13 Sie 2013
Posty: 3
Skąd: Toruń

Wysłany: 2013-08-13, 21:16   Demag AC155 - wyłącza ruchy

Witajcie

Od jakiegoś czasu borykam się z problemem w demagu ac155. Podczas normalnej pracy i to niezależnie czy pod dużym obciążeniem czy z pustym hakiem wyłącza mi ruchy. Działą tylko obrót, który zasilany jest z innej pompy. Niej jestem w stanie stwierdzić gdzie tkwi problem.
jeżeli ktoś może mi pomóc to prosiłbym o jakąś odpowiedź. Ewentualnie kontakt 600 055 779.
 
 

martin crane 
Stały użytkownik
martin crane

Firma: dekom
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 147
Skąd: Myszków

Wysłany: 2013-08-17, 09:11   

u mnie kiedyś kiedyś w ltm 1030 działo się to samo, okazało się że główna cewka nie dostawała prądu, bo kostka była zaruściała, ale gdy zgasiłem i odpaliłem wracało wszystko do normy, ciężko było znaleźć tą usterkę ale udało się
_________________
usługi dźwigowe do 70t
 
 

kadam9 
Użytkownik
właściciel

Firma: Kotowicz dźwigi
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Sty 2012
Posty: 43
Skąd: Zachodniopomorskie

Wysłany: 2013-10-25, 20:16   

Poradziłeś sobie? Ja miałem w PPM Terex to samo w sumie demag teraz jeden czort. Ja miałem zasyfiony (nie wiem jak to nazwać) otwór spustowy przy wieńcu tam idzie wiązka kabli, która zamocowana jest małymi kabelkami na łożyskach i tam się dostał piach. Robił małe zwarcie wyłączało mi wszystko prócz obrotu komp się wyłączał, ale przy obrocie jak ruszyłem lekko to znów się załaczało. Teraz konserwator mi wyczyscił i jest luz już od roku. :)
_________________
Dźwigi Szalunki Szczecin
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group  template created by szpak 

SEO Katalog Stron Katalog stron Katalog stron Pliki Cookies Walcz ze spamem! Kliknij tutaj!

© 2007-2017 Forum Dźwigowe