PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

 

Dyskusje na temat dźwigów.

 Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj
 Ogłoszenie 
Jeżeli nie masz jeszcze konta załóż je.

Kontakt: forumdzwigi@o2.pl

Partnerzy serwisu:
katalog-budowlany.pl - Katalog serwisów branży budowlanej
wynajempomp.pl - rozwiązania pompowe dla budownictwa i nie tylko

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: gulin
2014-01-15, 15:51
proszę o pomoc. żuraw samochodowy Grove GMK 2035 błąd na kom
Autor Wiadomość

KUD-UD 
Użytkownik

Firma: Wlasna lol
Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 58

Wysłany: 2010-06-21, 20:38   proszę o pomoc. żuraw samochodowy Grove GMK 2035 błąd na kom

witam wszystkich.

Czy ktoś może mi odpowiedzieć i pomoc?

w grove GMK 2035 na komputerze EKS3 co chwile wyskakuje mi kod błędu 4.2 skasuje go i po chwili znów... czy ktoś wie od czego to jest? może mi ktoś odpowiedzieć?

pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Ostatnio zmieniony przez KUD-UD 2011-09-15, 21:18, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 

hans 
Specjalista
Operator


Firma: Lewandowska
Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 30 Lip 2008
Posty: 109
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2010-06-22, 19:43   

a blokuje Ci ruchy robocze jak pojawia sie ten blad ?
_________________
usługi dźwigowe do 1200t, transport niskopodwoziowy
 
 

KUD-UD 
Użytkownik

Firma: Wlasna lol
Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 58

Wysłany: 2010-06-22, 20:19   

tak, blokuje mi ruchy...

dziś np pracowałem od 8 d0 11 i mi ten błąd nie wyskakiwał...później wyskoczył z kilka razy to skasowałem go i już nie wyskakiwał...a wczoraj to jak tylko zacząłem pracować to co kilka sekund wyskakiwał... nie ma reguły...i nie wiem czym to jest spowodowane... wiem tylko ZE BARDZO TO DENERWUJE BO CO SIĘ ZAŁĄCZY TO CIĄGLE PISZCZY...
 
 
 

martin crane 
Stały użytkownik
martin crane

Firma: dekom
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 147
Skąd: Myszków

Wysłany: 2011-06-30, 09:29   

szkoda że to nie liebherr bo mam dobrego elektronika, ale znam jeszcze takiego jednego też jest dość dobry ale kasuje jak za zborze, był u mnie przy bumarze 25t i za ustawienie potencjometra na bembnie skasował prawie 1000zł a trwało to 3 minuty, i 20 minut po jego odjeździe znów się spier... bo spadła linka z bębna, ale jeśli chcesz to dam ci namiar na niego bo mimo wszystko zna się na rzeczy, a jeśli ktoś by potrzebował dobrego i taniego elektryka do żurawii typu coles, bumar, ifa, hydros, i inne z tych starszych konstrukcji to pisać mam gościa godnego polecenia
_________________
usługi dźwigowe do 70t
 
 

hans 
Specjalista
Operator


Firma: Lewandowska
Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 30 Lip 2008
Posty: 109
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2011-07-01, 19:39   

tylko jeszcze nie wiadomo skąd jesteś
_________________
usługi dźwigowe do 1200t, transport niskopodwoziowy
 
 

KUD-UD 
Użytkownik

Firma: Wlasna lol
Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 58

Wysłany: 2011-07-01, 19:45   

spoko chłopaki już sobie dawno z tym poradziłem... a przyczyna była taka ze kabelek w kostce nie łączył... jak się ustawił tak ze styka to był ok... a jak nie to błąd wyskakiwał... pierdoła ale zęby to zlokalizować to 2 dni szukania...

pozdrawiam
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group  template created by szpak 

SEO Katalog Stron Katalog stron Katalog stron Pliki Cookies Walcz ze spamem! Kliknij tutaj!

© 2007-2016 Forum Dźwigowe