PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

 

Dyskusje na temat dźwigów.

 Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj
 Ogłoszenie 
Jeżeli nie masz jeszcze konta załóż je.

Kontakt: forumdzwigi@o2.pl
Zostań naszym miłośnikiem ;) => https://www.facebook.com/forumdzwigi/

Partnerzy serwisu:
katalog-budowlany.pl - Katalog serwisów branży budowlanej
wynajempomp.pl - rozwiązania pompowe dla budownictwa i nie tylko

Poprzedni temat :: Następny temat
Komunikacja wyświetlacza ze sterownikiem LS-2020
Autor Wiadomość

lukg20 
Nowy użytkownik

Firma: Górecki - Elektronika
Wiek: 28
Dołączył: 30 Cze 2017
Posty: 2
Skąd: Bielsko-Biała

Wysłany: 2017-06-30, 11:35   Komunikacja wyświetlacza ze sterownikiem LS-2020

Dzień dobry,
Jestem tu nowym użytkownikiem. Na codzień zajmuję się elektroniką.
Windy to dla mnie nowy dział.

Czy ktoś wie jaką magistralą komunikuje się wyświetlacz kabinowy ze sterownikiem LS2020 ?
Potrzebuję informacji na temat protokołu komunikacji.
 
 

Admin 
Administrator

Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 83
Skąd: Kraków

Wysłany: 2017-07-02, 21:08   

Kiedyś był tutaj ktoś z LS, prawdopodobnie CAN albo RS485.
Jak masz analizator, albo chociaż oscyloskop to powinno dać się to sprawdzić.
Pamiętaj, że operowanie przy windach wymaga odpowiednich uprawnień, nie należy robić samemu żadnych przeróbek.
_________________
Administrator forum
 
 

Zepco 
Użytkownik

Wiek: 35
Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 73

Wysłany: 2017-07-25, 22:48   

Tam jest CAN, ale jaki dokładnie protokół tego nie wiem i raczej nikt Ci tego nie powie.
Elektrycznie z tego co widziałem jest załatwione 6 przewodami (2 pary zasilania i 1 para sygnałowa)
 
 
 

Admin 
Administrator

Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 83
Skąd: Kraków

Wysłany: 2017-08-07, 22:17   

Zepco napisał/a:
Tam jest CAN, ale jaki dokładnie protokół tego nie wiem i raczej nikt Ci tego nie powie.
Elektrycznie z tego co widziałem jest załatwione 6 przewodami (2 pary zasilania i 1 para sygnałowa)

Protokół może być dowolny, nawet własnościowy.
_________________
Administrator forum
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group  template created by szpak 

SEO Katalog Stron Katalog stron Katalog stron Pliki Cookies Walcz ze spamem! Kliknij tutaj!

© 2007-2017 Forum Dźwigowe