PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

 

Dyskusje na temat dźwigów.

 Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj
 Ogłoszenie 
Jeżeli nie masz jeszcze konta załóż je.

Kontakt: forumdzwigi@o2.pl

Partnerzy serwisu:
katalog-budowlany.pl - Katalog serwisów branży budowlanej
wynajempomp.pl - rozwiązania pompowe dla budownictwa i nie tylko

Poprzedni temat :: Następny temat
Naped drzwi szybowych
Autor Wiadomość

Radasdudas 
Użytkownik

Wiek: 28
Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 82
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2013-04-18, 20:46   Naped drzwi szybowych

witam.Mam sprawę.Potrzebna mi jest instrukcja falownika drzwi szybowych enydrive EV3200.a konkretnie stronę na której znajduje sie wprowadzenie drzwi kabinowych w tryb samo nauki.I jeszcze jedno:Czy ktoś wie jaką komendę trzeba temu falownikowi wpisać żeby móc go przeprogramowywać?W podobnym falowniku była to komenda F000=8888 .Jako że forum chwali sie pokaźna liczbą użytkowników licze na to ze znajdzie się chociaż jeden kto taką instrukcję posiada i udostępni.Będę dozgonnie wdzieczny.Pozdrawiam
_________________
Radasdudas
 
 
 

faza 
Specjalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 220

Wysłany: 2013-04-19, 06:25   

Niestety tylko po angielsku ale moze bedzie Ci pomocne ;-)

http://www.synchron.cn/en...10482943780.pdf
_________________
Winda blizej!
 
 

Radasdudas 
Użytkownik

Wiek: 28
Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 82
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2013-04-19, 12:47   

mam tę instrukcję.Nic tu nie ma.
_________________
Radasdudas
 
 
 

faza 
Specjalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 220

Wysłany: 2013-04-20, 15:32   

Radasdudas napisał/a:
mam tę instrukcję.Nic tu nie ma.


A moze na tych obrazkach jest ten Twoj falownik?
http://www.google.de/sear...iw=1525&bih=699

A tak na marginesie jaki masz problem z tym falownikiem?Jest jedna zasada przy wszystkich nowych falownikach! Wprowadzenie trybu "samo nauki" musi odbyc sie na przystanku,gdzie jednoczesnie w ruch wprowadzone sa drzwi kabinowe i szybowe.Powodem tego przewaznie jest rejestrowanie przez modul nie tylko szerokosc drzwi ale i ciezar oporu stawiany przez drzwi kabinowe i szybowe(roznorodnosc konstrukcji zamocowan drzwi np: sprezyny,ciezarki itd...) i to wszystko wplywa na prawidlowe dzialanie falownika.Nieraz ustawiajac falownik pomiedzy przystankami drzwi beda trzaskaly albo niedomykaly sie.A najlepszym sposobem na "sama nauke" jest symulacja braku napiecia falownika .Powtorne go zalaczenie wprowadzi automatycznie drzwi w ruch otwierajac i zamykajac je.Przewaznie moduly sa wlasnie tak zaprogramowane np. krotkotrwaly zanik napiecia w bloku nie wplywa na awarie windy i falownika.
_________________
Winda blizej!
 
 

Radasdudas 
Użytkownik

Wiek: 28
Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 82
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2013-04-20, 19:07   

Faza z całym szacunkiem ale chyba nie masz kompletnie pojęcia o czym mowa.Dajesz mi jakieś zdjęcia STEROWNIKÓW w dodatku sterowników samochodowych.Stary przeczytaj post.Znam zasadę działania napędów, nie chodzi o tłumaczenie jak to działą tylko o konkret.Jaki?
napisałem w poście przyjacielu ;-) .
_________________
Radasdudas
 
 
 

faza 
Specjalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 220

Wysłany: 2013-04-20, 20:46   

Radasdudas napisał/a:
Faza z całym szacunkiem ale chyba nie masz kompletnie pojęcia o czym mowa.Dajesz mi jakieś zdjęcia STEROWNIKÓW w dodatku sterowników samochodowych.Stary przeczytaj post.Znam zasadę działania napędów, nie chodzi o tłumaczenie jak to działą tylko o konkret.Jaki?
napisałem w poście przyjacielu ;-) .


Sorry nie ten link mial wejsc na forum :oops: Mialem wrzucic,gdzie byly falowniki min,firm Sematik.Wittur,Sidoor itp.Ale jeszcze raz przeczytalem Twoj post.Instrukcja falownika drzwi szybowych..... :?: Hm... nie bede zgryzliwy jak Ty-bo znasz zasade dzialania napedow :!: ;-)
_________________
Winda blizej!
 
 

Radasdudas 
Użytkownik

Wiek: 28
Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 82
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2013-04-20, 20:53   

Wszystko fajnie ale to nie rozwiązuje mojego problemu.
_________________
Radasdudas
 
 
 

Zepco 
Użytkownik

Wiek: 34
Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 68

Wysłany: 2013-04-21, 07:33   

Niestety nie znam tego inwertera, ale może spróbuj zerknąć tutaj
http://www.pmotor.com/product/EV3200user-en.pdf
Strona 27 sekcja Note, punkt 2.
Ostatnio zmieniony przez Zepco 2013-04-21, 07:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 

Radasdudas 
Użytkownik

Wiek: 28
Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 82
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2013-04-21, 09:11   

te instrukcje również mam.I jeszcze inna która zawiera tryb samo nauki ALE nie ma w niej komendy która trzeba wpisać żeby tryb programowania aktywować.I stąd mój kłopot
_________________
Radasdudas
 
 
 

faza 
Specjalista

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 220

Wysłany: 2013-04-21, 10:59   

Zepco napisał/a:
Niestety nie znam tego inwertera, ale może spróbuj zerknąć tutaj
http://www.pmotor.com/product/EV3200user-en.pdf
Strona 27 sekcja Note, punkt 2.


Ja bym polecil strone 22(podstawe programowanie)-tam jest napisane dlaczego nie mozesz zmienic parametrow.Juz teraz wiem ,ze chodzi Ci o aktywizacje funkcji potocznie zwana "Set-op" ;-)
_________________
Winda blizej!
 
 

Radasdudas 
Użytkownik

Wiek: 28
Dołączył: 21 Gru 2011
Posty: 82
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2013-04-22, 19:51   

Wszystko to mam faza.Ale dzieki za szczere chęci.Jak ładnie widac na forum to prócz Ciebie zbyt wielu fachowców tu nie ma.Żal...
_________________
Radasdudas
 
 
 

Zepco 
Użytkownik

Wiek: 34
Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 68

Wysłany: 2013-04-22, 20:43   

Ustawiałeś parametr F4.05 na 1 i wciskałeś OD żeby przeprowadzić "naukę" szerokości drzwi?
Może napisz, czego próbowałeś i jaki konkretnie masz model tego falownika, bo są jeszcze podtypy?

Bo jeśli dobrze rozumiem, to drzwi nie mają żadnych krańcówek, tylko "uczą się" dystansu na podstawie impulsów enkodera.
Ostatnio zmieniony przez Zepco 2013-04-22, 20:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 Forum dźwigowe - Dźwigi, Windy osobowe, towarowe, Żurawie

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group  template created by szpak 

SEO Katalog Stron Katalog stron Katalog stron Pliki Cookies Walcz ze spamem! Kliknij tutaj!

© 2007-2016 Forum Dźwigowe